Free cookie consent management tool by TermsFeed

Netflix este una dintre cele mai populare platforme de streaming online. Compania continuă să lanseze filme și seriale de succes, precum Squid Game, The Queen’s Gambit, Purple Hearts și multe altele, pentru cei peste 200 de milioane de abonați. Cu toate acestea, Netflix poate însemna o opțiune costisitoare, conținutul fiind foarte rar disponibil gratuit.

Acum ceva vreme, Netflix gratis era asociat cu o perioadă de test de 30 de zile sau opțiunea de a viziona primul episod al unor seriale gratuit, însă platforma a eliminat ambele variante.

Care este motivul pentru care platforma a anulat Netflix gratis?

Compania oferea diferite variante gratuite de vizionare pentru a atrage utilizatori noi, cu speranța că experiența îi va convinge să treacă la unul dintre abonamentele plătite. Cu toate acestea, au existat foarte multe persoane care au abuzat de aceste opțiuni, folosind doar perioada de testare gratuită, după care o anulau și foloseau o adresă de email diferită pentru a se înregistra din nou.

Acest lucru nu era în favoarea strategiei de marketing a platformei de streaming, iar Netflix a decis să pună capăt acestor opțiuni la sfârșitul anului 2020.

Netflix scaled
Sursa fotografiei: CNBC

Cum poți să plătești mai puțin pentru un abonament Netflix?

Partajează contul Netflix cu mai multe persoane

Cu toate că Netflix ar prefera ca fiecare persoană să aibă propriul cont, termenii de utilizare ai platformei susțin acordul de partajare. Astfel, poți economisi bani prin partajarea contului cu alți prieteni sau membri ai familiei, dacă și ei fac parte din fanii de conținut Netflix. Pentru a face acest lucru, trebuie să accesezi contul, să dai click pe profilul tău în partea din dreapta sus a ecranului și să alegi „Manage Profiles”. După ce vei ajunge în acest punct, tot ce trebuie să mai faci este să alegi „Add Profile” și să introduci numele altui utilizator. Contul poate fi utilizat pe maxim 4 dispozitive, pentru ca în acest fel fiecare să țină pasul cu filmele și serialele preferate.

Folosește un card cadou sau un cod promoțional Netflix

O altă metodă de a obține Netflix la un preț redus este aceea de a utiliza carduri cadou sau coduri promoționale. Acestea pot fi achiziționate online, reducând astfel din costul planurilor de abonament. Cardul de reducere este ușor de utilizat în cadrul platformei de streaming. Trebuie doar să intri în secțiunea de carduri cadou, să introduci codul, iar apoi reducerea va fi aplicată.

În același timp, este de menționat faptul că aceste carduri cadou nu au o dată de valabilitate foarte extinsă și este recomandată utilizarea lor la scurt timp după momentul achiziției.

Alege să beneficiezi de ofertele partenerilor Netflix

Există servicii de telefonie mobilă sau cablu care oferă abonamente Netflix gratis sau cu preț redus. Acestea fac parte din cadrul serviciului lor de abonament, însă este posibil să existe anumite condiții de îndeplinit pentru a beneficia de acest plan.

Mai multe companii de telefonie mobilă, internet sau cablu din România îți oferă șansa de a plăti serviciile Netflix prin intermediul facturii din cadrul companiei lor.

Spre exemplu, plata serviciului Netflix se poate face prin factura Orange. Poți plăti doar un singur abonament Netflix pe factura unui număr Orange, iar această modalitate se poate realiza foarte rapid, doar prin parcurgerea pașilor din My Orange.

De asemenea, și Vodafone are această opțiune, de a plăti abonamentul Netflix prin intermediul facturii, însă în plus, dacă te califici pentru o ofertă promoțională Vodafone, poți beneficia de utilizarea serviciului standard al platformei în mod gratuit.

Există posibilitatea ca aceste promoții să nu fie valabile în mod permanent și de aceea este nevoie să fii la curent pentru a nu pierde oferta. În acest fel a procedat Telekom. Compania a avut o promoție care s-a desfășurat timp de 6 luni, între noiembrie 2018 și ianuarie 2019. Astfel, clienții Telekom care îndeplineau anumite condiții, puteau beneficia de 6 luni consecutive cadou la pachetul Standard al abonamentului Netflix.

Netflix gratis
Sursa fotografiei: New York Post

Se poate accesa Netflix și fără un cont?

Netflix avea opțiunea de „Watch Free” acum ceva timp. Acest lucru îți permitea să vizionezi anumite filme sau seriale fără a fi nevoie să te înregistrezi cu un cont. Cu toate acestea, compania a anulat orice tip de accesare gratuită pe care o avea în trecut, iar serviciile nu mai sunt disponibile decât pentru abonați. Așadar, orice interacțiune cu faimoasa platformă de streaming online nu este posibilă, decât prin crearea unui cont.

Netflix permite vizionarea conținutului furnizat pe smartphone, tabletă, Smart TV, laptop sau orice alt dispozitiv de difuzare online. Tariful este unul fix, iar acesta este cuprins între 4,99 și 11,99 de euro pe lună. Platforma nu percepe costuri suplimentare, iar abonamentul poate fi anulat ușor și rapid, fiind un serviciu flexibil. Nu există taxe de anulare, iar contul poate fi reactivat în orice moment.

Astfel, în România, opțiunea de a beneficia de colecția extraordinar de bogată de filme și seriale în mod gratuit nu este posibilă încă. Cu toate acestea, există câteva opțiuni care te pot ajuta să economisești bani și să te poți bucura în continuare de întreg conținutul pe care îl are de oferit celebra platformă de streaming.  

Share.
Avatar of Mihaela

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.