Free cookie consent management tool by TermsFeed

Există o gamă largă de filme bune Netflix, care fac parte din toate genurile și care sunt potrivite pentru orice categorie de vârstă. Cu toate acestea, nu orice film este pe gustul tuturor, iar alegerea celui potrivit poate deveni o sarcină dificilă. Fie că vorbim despre filme de acțiune, comedii sau despre genul horror, multe titluri pot fi asemănătoare, însă cu diferențe notabile de conținut. 

Prin urmare, iată o listă cu filme bune Netflix și descrierea acestora pentru a descoperi care este cel mai potrivit pentru tine:

tick, tick… BOOM!

Durată: 1h 55 min

Gen: Dramă/Biografie

Scor IMDb: 7.5

Scor Rotten Tomatoes: 9.6

Regizat de Lin-Manuel Miranda, filmul îl prezintă pe Andrew Garfield în rolul lui Jonathan Larson, creator al spectacolului „Rent”, care se luptă să-și termine capodopera sa în timp ce se apropie de cea de-a 30-a aniversare. Adaptată din musicalul semi-autobiografic al lui Larson, produsă postum și lansată în 2001, abordarea cinematografică a lui Miranda surprinde perfect suferințele procesului creativ, urmărind bătălia lui Larson pe parcursul a mai multor ani în scopul de a-și consolida o moștenire. În realitate, Larson a murit în ianuarie 1996, în aceeași zi cu premiera „Rent”, o tristă realitate care conferă filmului un sentiment de o intensitate și mai puternică din cadrul performanțelor muzicale bucurătoare. Biografia se încadrează la categoria de filme bune Netflix pentru profunzimea și emoțiile puternice care se resimt dincolo de ecran.

Nimona

Durată: 1 h 41 min

Gen: Acțiune/Aventură

Scor IMDb: 7.6

Scor Rotten Tomatoes: 9.2

Nimona are darul metamorfozei, poate deveni orice dorește, dar această abilitate o face să fie temută și respinsă de oameni. Dacă societatea o tratează ca pe un răufăcător, atunci ea va fi unul și decide să devină partenera de luptă a cavalerului negru, Ballister Blackheart. Cu toate acestea, Blackheart nu este chiar monstrul descris de către ceilalți și în schimb, încearcă să îndrepte tendințele ucigașe ale Nimonei în timp ce își caută propria nevinovăție într-o crimă pe care nu a comis-o. Adaptat după romanul grafic revoluționar al lui ND Stevenson, Nimona este mai mult decât o altă fantezie fermecătoare – este o poveste despre marginali și exilați, oameni care încearcă să facă bine chiar și atunci când comunitatea îi respinge și bucuria de a-și găsi propria mică echipă pe drum. După o călătorie de aproape un deceniu pe ecran, această ecranizare care face parte din seria de filme bune Netflix a devenit instantaneu un clasic.

Pray Away

Durată: 1 h 41 min

Gen: Documentar

Scor IMDb: 6.5

Scor Rotten Tomatoes: 7.8

Această producție explorează originile mișcării de „terapie de conversie” – un proces dăunător și medical, prin care grupurile religioase încearcă să „vindece” homosexualitatea. Regizorul Kristine Stolakis discută cu fondatorii mișcării și supraviețuitorii tratamentelor adesea brutale care au apărut pe parcursul a aproape jumătate de secol și oferă o perspectivă asupra ambelor părți. Pray Away poate reprezenta o vizionare dificilă – în special pentru spectatorii LGBTQ+ – dar ilustrează o perspectivă importantă asupra mișcării și a daunelor pe care aceasta le provoacă.

Disclosure

Durată: 1 h 48 min

Gen: Documentar

Scor IMDb: 8.2

Scor Rotten Tomatoes: 8.7

În Disclosure, regizorul Sam Feder examinează reprezentarea persoanelor transgender în filme și televiziune. Începând cu primele reprezentări din era filmului mut, Feder analizează momentele în care persoanele transgender au fost subiectul glumelor în comediile anilor ’80 și încheie cu reprezentări mai bune, dar departe de a fi perfecte, din ultimii ani. Documentarul solicită și spectactorilor să reconsidere unele dintre filmele favorite din Hollywood, cum ar fi Psycho, The silence of the Lambs și chiar Mrs. Doubtfire, și să privească modul în care au contribuit la stereotipuri dăunătoare sau de batjocură legate de diversitatea de gen. Plin de interviuri cu actori și creatori transgender – inclusiv Laverne Cox din Orange Is the New Black, Michaela Jaé Rodriguez din Pose și Lilly Wachowski din The Matrix -, Disclosure este un documentar important, acum mai mult ca niciodată.

Chicken Run

Durată: 1 h 35 min

Gen: Aventură

Scor IMDb: 7.1

Scor Rotten Tomatoes: 6.5

Capodopera Aardman Animation care completează șirul de filme bune Netflix (primul lor film de lung metraj) a devenit instantaneu un clasic atunci când a fost lansat în 2000 și a rezistat testului timpului. Chicken Run urmărește o găină rebelă numită Ginger, în încercarea ei de a le conduce pe celelalte la libertate de la o fermă englezească. Când un cocoș arogant și american numit Rocky aterizează în curte, părând că poate zbura, Ginger îl ademeneste să-i ajute să evadeze – dar minciunile lui Rocky ar putea să le aducă tuturor pieirea. Cu mult-așteptatul sequel, Dawn of the Nugget, programat să fie unul dintre acele filme bune Netflix, lansat mai târziu în 2023, acum este momentul perfect să descoperiți sau să redescoperiți această bijuterie.

Zombieland

Durată: 1 h 28 min

Gen: Acțiune/Comedie/Horror

Scor IMDb: 7.6

Scor Rotten Tomatoes: 8.6

Filmele de acest gen deseori se iau prea în serios, dar franciza Zombieland nu poate fi acuzată de așa ceva, ajungând rapid în topul de filme bune Netflix. Lansat în 2009, Zombieland a revitalizat genul de groază-comedie, cu un grup de supraviețuitori – studentul universitar Columbus (Jesse Eisenberg), vânătorul talentat de zombi Tallahassee (Woody Harrelson) și surorile foarte inteligente, Wichita și Little Rock (Emma Stone și Abigail Breslin) – care caută să scape din mâinile creaturilor care nu sunt nici vii, nici moarte. Scenariul isteț și conștient de sine al lui Rhett Reese și Paul Wernick provoacă râsete prin regulile de supraviețuire narate de Columbus și obsesia lui Tallahassee pentru prăjitura Twinkie.

Day Shift

Durată: 1 h 53 min

Gen: Acțiune/Comedie/Fantasy/Horror

Scor IMDb: 6.1

Scor Rotten Tomatoes: 7.7

Cu Jamie Foxx în rol principal, acest film ce înglobează 3 genuri diferite (horror-acțiune-comedie) pune clișeele legate de vampiri în contrast cu peisajul însorit al Los Angeles-ului. Reprezentantul sindicatului care se ocupă cu vânătoarea de vampiri, Seth (Dave Franco), ține evidența în timp ce atmosfera prietenoasă dintre partenerii de echipă face loc unei lupte de mare anvergură pentru a salva familia lui Bud Jablonski de un vampir cu ambiții divine. Pe tot parcursul, regizorul J.J. Perry se laudă cu trucurile pe care le-a învățat ca și coordonator de cascadorii în seria John Wick și Fast & Furious. Snoop Dogg captează atenția cu rolul veteranului vânător de vampiri Big John înarmat cu tun rotativ și astfel, iar filmul oferă unele dintre cele mai inventive lupte cu vampiri văzute vreodată pe marile ecrane, încadrându-l la categoria de filme bune Netflix.

Kill Boksoon

Durată: 2 h 17 min

Gen: Acțiune/Thriller

Scor IMDb: 6.6

Scor Rotten Tomatoes: 8.1

Pentru prietenii ei, Gil (Jeon Do-yeon) este o organizatoare de evenimente de succes și o mamă dedicată fiicei sale. În realitate, ea este vedeta la MK Ent – un birou de asasinate, unde abilitatea ei aproape supranaturală de a prevedea fiecare mișcare într-o situație critică i-a adus o rată de succes de 100% și o reputație de asasin profesionist. Singura problemă este aceea că Gil ia în considerare să se retragă la sfârșitul contractului ei, o decizie care o expune la amenințări din partea dușmanilor nemulțumiți și a colegilor ambițioși. Regizorul Byun Sung-hyun duce această epopee coreeană la culmi neimaginate, cu unele dintre cele mai impresionante scene de luptă, făgându-se ușor remarcat în multitudinea de filme bune Netflix.

Pinocchio

Durată: 1 h 57 min

Gen: Animație/Dramă/Fantasy

Scor IMDb: 7.6

Scor Rotten Tomatoes: 9.0

Maestrul modern al macabrului aduce păpușa de lemn la viață într-un mod unic în această interpretare animată a povestirii lui Pinocchio, fapt ce trimite povestea în capul listei de filme bune Netflix. Într-o capodoperă care se apropie mai mult de povestea originală din anii 1880 de Carlo Collodi decât de versiunea Disney, Guillermo del Toro adaugă propria sa amprentă și transformă povestea clasică într-una de un farmec întunecat. Schimbarea majoră are legătură cu decizia de a plasa povestea în timpul celui de-al Doilea Război Mondial – în contextul ascensiunii fascismului, cu Geppetto plângând pierderea fiului său. Filmul este plin de teme complexe despre mortalitate și moralitate care vor bântui publicul mult timp după ce va rula genericul.

The Land of Steady Habits

Durată: 1 h 38 min

Gen: Dramă/Comedie

Scor IMDb: 6.2

Scor Rotten Tomatoes: 4.6

Anders Hill (Ben Mendelsohn) credea că vrea o schimbare de la viața lui sufocantă dintr-o suburbie bogată din Connecticut. Acum că a divorțat impulsiv de Helene (Edie Falco), femeia pe care o iubește încă, acesta regretă decizia de a se pensiona devreme și luptând în același timp cu dependența de droguri a fiului său adult, Preston (Thomas Mann), Anders intră în declin. The Land of Steady Habits ar putea fi o altă privire melodramatică asupra crizei de mijloc a vieții unui bărbat bogat, dar scenarista și regizoarea Nicole Holofcener – adaptând romanul cu același nume al lui Ted Thompson – menține protagonistul responsabil pentru propria cădere, dând călătoriei lui Anders umor întunecat și o căldură stranie, fapt ce trimite ecranizarea în topul cu filme bune Netflix.

Bigbug

Durată: 1 h 51 min

Gen: SF/Comedie

Scor IMDb: 5.5

Scor Rotten Tomatoes: 7.3

În Bigbug, Jean-Pierre Jeunet – regizorul lui Amélie, Delicatessen și Orașul copiilor pierduți – prezintă un viitor apropiat în care AI și roboții sunt omniprezenți, făcând viața mult mai convenabilă. Din păcate, oamenii sunt la fel de complicați și dezorganizați ca întotdeauna, ia Bigbug urmărește un grup dezbinat de membri ai familiei și vecini care se confruntă cu relații tensionate atunci când sunt blocați într-o încăpere de securitate programată de roboții domestici. Între timp, androizii militaro-industriali Yonyx preiau controlul în lumea exterioară – o apocalipsă AI acoperită de nevrozele umane. Orice film de la Jeunet merită atenție, iar cu un aer satiric, designul excepțional și interpretările remarcabile din partea elitei cinematografiei franceze, această ultimă capodoperă nu face excepție și aparține de topul de filme bune Netflix.

Call Me Chihiro

Durată: 2 h 11 min

Gen: Dramă

Scor IMDb: 6.9

Scor Rotten Tomatoes: 9.2

Din acest top de filme bune Netflix mai face parte și Call Me Chihiro, film ce urmărește povestea unei foste lucrătoare în industria prostituției – Chihiro, interpretată de Kasumi Arimura – după ce se mută într-un oraș de pe malul mării pentru a lucra într-un restaurant. Chihiro nu încearcă să fugă de trecutul ei. Ea este sinceră și neînduplecată, iar căldura și bunătatea ei încep să schimbe viețile vecinilor săi. Regizat de Rikiya Imaizumi, filmul este o dramă emoționantă, care alternează între momente de singurătate chinuitoare și bucurie pură, plin de momente emoționante care îi amintesc spectatorului importanța chiar și a celor mai mici conexiuni.

The Wonder

Durată: 1 h 48 min

Gen: Dramă/Thriller

Scor IMDb: 6.6

Scor Rotten Tomatoes: 7.2

Florence Pugh strălucește în acest film, regizat de câștigătorul premiului Oscar, Sebastián Lelio. Acțiunea are loc în anul 1862, când asistenta Lib Wright (Pugh) este trimisă în Irlanda pentru a observa-o pe Anna O’Donnell, o fată care susține că nu a mâncat timp de patru luni, hrănindu-se în schimb cu „mana din cer”. Încă în doliu pentru pierderea propriului copil, Lib este sfâșiată și încearcă să se împartă între investigarea medicală pe care o are de făcut și îngrijorarea crescândă pentru Anna însăși. În mijlocul obstacolelor reprezentate de familia profund religioasă a Annei și de comunitatea locală care o privește cu neîncredere, supravegherea lui Lib se transformă într-o experiență tensionată și terifiantă. Bazat pe romanul cu același nume de Emma Donoghue, The Wonder este o capodoperă înfățișată într-un stil frumos, dar sumbru, care explorează ororile umane pe care fanatismul religios și secretele de familie le pot provoca.

Drifting Home

Durată: 1 h 59 min

Gen: Animație/Aventură/Dramă/Fantasy

Scor IMDb: 6.3

Scor Rotten Tomatoes: 8.1

Kosuke și Natsume sunt prieteni din copilărie ale căror relații devin tensionate pe măsură ce se apropie de adolescență. Când complexul de apartamente unde s-au întâlnit pentru prima dată este programat să fie demolat, ei intră înăuntru, căutând să simtă pentru ultima dată emoția redată de clădire. În schimb, ei și prietenii lor care li s-au alăturat sunt prinși de ploaia torențială, iar după ce misterioasa furtună trece, lumea se schimbă, cu întregul bloc plutind pe o mare eterică, și cu un copil nou în mijlocul lor. Sentimentele adolescenței și realismul magic se ciocnesc în acest film animat, realizat de creatorii filmului A Whisker Away (plasat și acesta în lista de filme bune Netflix și demn de vizionat).

Enola Holmes 2

Durată: 2 h 9 min

Gen: Acțiune/Aventură/Dramă/Mystery

Scor IMDb: 6.8

Scor Rotten Tomatoes: 7.9

Categoria de filme bune Netflix aduce în prim plan și Enola Holmes 2. Enola Holmes, original din 2020, s-a dovedit a fi o surprinzătoare și plăcută întoarcere a celebrei lumi a detectivului, concentrându-se în schimb pe sora lui uitată, Enola. Nu este surprinzător, așadar, că această continuare este la fel de interesantă și plină de acțiune prin Londra victoriană. Cu toate că și-a dovedit aptitudinile în primul film, Enola se luptă să-și demonstreze propriile abilități de detectiv, până când un caz de persoană dispărută o conduce la o anchetă care l-a depășit chiar și pe Sherlock. Acțiunea alertă, răsturnările de situație inteligente și rivalitatea acerbă dintre frații Holmes, interpretată de Millie Bobby Brown din Stranger Things și de Henry Cavill din The Witcher, fac din acest film o experiență distractivă și potrivită pentru întreaga familie.

The Platform

Durată: 1h 34 min

Gen: Horror/SF/Thriller

Scor IMDb: 7.0

Scor Rotten Tomatoes: 7.2

Goreng (Iván Massagué) se trezește într-o celulă dintr-o închisoare verticală, unde hrana este furnizată doar printr-o platformă care coboară nivel cu nivel, oprindu-se doar suficient timp pentru deținuți să mănânce înainte de a continua să coboare. Chiar dacă hrana este suficientă pentru toți, deținuții de la nivelurile superioare se înfruptă până se sătura, lăsându-i pe cei de la nivelurile inferioare să moară de foame. Aceasta este rețeta perfectă pentru violență, trădare și rebeliune în thrillerul tensionat spaniol al regizorului Galder Gaztelu-Urrutia. Văzut ca o combinație între un film horror și un SF distopic, The Platform funcționează ca o reflectare nedisimulată asupra culturii consumului, dar oferă și o privire asupra stării deplorabile la care pot ajunge oamenii disperați. Scenele care implică sinucidere și canibalism îl fac un film tulburător și greu de digerat, dar datorită interpretărilor remarcabile ale distribuției, The Platform se află în topul listei de filme bune Netflix, impresionând și provocând prin inovație.

Lou

Durată: 1 h 47 min

Gen: Acțiune/Aventură/Crimă/Dramă/Thriller/Mystery

Scor IMDb: 6.1

Scor Rotten Tomatoes: 6.1

Thriller-ul fenomen care întregește lista de filme bune Netflix are la bază o idee destul de comună: Când fiica lui Hannah (Jurnee Smollett) este răpită, ea se întoarce la singura persoană care o poate ajuta – vecina ei Lou (Allison Janney), al cărei comportament de obicei rezervat ascunde un trecut întunecat și violent. Janney este fenomenală în rolul lui Lou, o femeie experimentată și periculoasă, care oferă scene de acțiune remarcabile, comparabile cu cele mai mari reușite din Hollywood. În final, ecranizarea se află pe lista cu filme bune Netflix, fiind centrat pe familii eșuate, pe abuzul generațional și pe faptul că uneori sângele nu este suficient pentru a-i uni pe oameni.

The House

Durată: 1 h 37 min

Gen: Animație/Dramă

Scor IMDb: 6.8

Scor Rotten Tomatoes: 7.4

The House reprezintă o peliculă întunecată, ce are în centru o casă. Primul capitol urmărește o fetiță numită Mabel, ai cărei părinți săraci primesc oferta de a locui gratuit într-o casă impresionantă, dar care nu par niciodată să observe schimbările stranii care au loc sau faptul că încep să semene din ce în ce mai mult cu mobilierul casei. Lucrurile devin și mai ciudate atunci când casa apare într-o lume populată de șobolani antropomorfi, iar dezvoltatorul imobiliar care încearcă să o renoveze pentru vânzare este bântuit de cumpărători foarte ciudați. Povestea se schimbă apoi către o lume aparent inundată, în care locuitorii săi noi se străduiesc să plece, chiar dacă apele din jurul lor continuă să crească. Cu acest trio de povești delicios de ciudate, cu teme centrate pe pierdere și obsesie, The House va încânta fanii capodoperelor Coraline și The Corpse Bride, susținându-și astfel locul în lista de filme bune Netflix.

I Lost My Body

Durată: 1 h 21 min

Gen: Animație/Dramă/Fantasy/Romance

Scor IMDb: 7.5

Scor Rotten Tomatoes: 8.3

Din seria de filme bune Netflix face parte și acest câștigător de premii la Cannes în 2019. Regizorul Jérémy Clapin urmărește viața lui Naoufel, un imigrant marocan în Franța contemporană, care se îndrăgostește de distanta Gabrielle, și mâna sa desprinsă de corp, care începe să cutreiere orașul în încercarea de a se reîntoarce. Cu cronologii încrucișate și discuții complexe despre destin, I Lost My Body este adesea tulburător, dar întotdeauna captivant, iar Clapin folosește animația cu detalii minuțioase și culori fenomenale pe tot parcursul filmului.

The Irishman

Durată: 3 h 29 min

Gen: Biografie/Dramă/Crime

Scor IMDb: 7.8

Scor Rotten Tomatoes: 8.6

Bazat pe viața presupusului asasin mafiot Frank Sheeran, așa cum a fost prezentată în cartea lui Charles Brandt, I Heard You Paint Houses, The Irishman funcționează practic ca o colecție a celor mai bune lucrări ale lui Martin Scorsese. Cu Robert De Niro (ca Sheeran) și Al Pacino (Jimmy Hoffa) recreați digital pentru a arăta mai tineri, filmul a fost blocat în cursul dezvoltării timp de ani de zile, până când Netflix i-a oferit lui Scorsese libertatea creativă pentru a face filmul așa cum dorește. Poate că este prea lung, cu o durată de trei ore și jumătate, dar nu ne îndoim de prezența sa în cadrul seriei de filme bune Netflix, având în vedere cele 10 nominalizări la Oscar care vorbesc de la sine.

The Wandering Earth

Durată: 2 h 5 min

Gen: Acțiune/Aventură/SF/Thriller

Scor IMDb: 5.9

Scor Rotten Tomatoes: 5.0

Cu un succes colosal în China natală, The Wandering Earth a încasat mai mult de 700 de milioane de dolari la box office-ul țării, ceea ce a determinat Netflix să achiziționeze drepturile de streaming pentru această senzație SF la nivel internațional. Unul din acele filme bune Netflix urmărește un grup de astronauți într-un viitor îndepărtat, în timp ce încearcă să îndepărteze Pământul de Soare. Problema o constituie planeta Jupiter care stă în cale, iar în timp ce Pământul este ghidat de 10.000 de motoare care aruncă flăcări și care au fost atașate la suprafața sa, oamenii care trăiesc încă pe planetă trebuie să găsească o modalitate de a supraviețui condițiilor de mediu în continuă schimbare.

Această listă de filme bune Netflix include unele dintre cele mai celebre ecranizări. Fie că vorbim de producții mai vechi, care și-au menținut popularitatea pe parcursul timpului, producții contemporane ce au acaparat rapid publicul sau reinterpretări ale celor mai bune apariții, veți găsi printre aceste capodopere cel puțin o ecranizare care vă va surprinde în mod plăcut și care își merită locul în lista de filme bune Netflix.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.