Free cookie consent management tool by TermsFeed

Ultimul telefon lansat de Samsung din această gamă, Galaxy S23, s-a bucurat atât de recenzii pozitive, cât și de vânzări excelente. Cu toate că și acesta este relativ nou pe piață, producătorii de telefoane se gândesc întotdeauna la următorul model. Chiar dacă mai este destul timp până la începutul anului 2024 – data preconizată pentru lansare, există deja informații despre Samsung Galaxy S24.

Când apare Samsung S24: Data de lansare, preț, design, cameră, durata bateriei și software

Cand apare Samsung S24 si ce este diferit fata de modelul anterior 2
Sursa fotografiei: Android Central

Samsung S24: Data de lansare

Telefoanele care fac parte din gama Samsung Galaxy S obișnuiesc să fie lansate în primele luni ale noului an. Samsung Galaxy S21 a fost lansat în ianuarie 2021, Samsung Galaxy S22 în februarie 2022, iar Samsung Galaxy S23 în februarie 2023. Astfel, putem deduce că noul model își va face apariția în luna februarie a anului 2024.

Samsung S24: Preț

În ceea ce privește prețul, nu s-au observat diferențe notabile între modelele anterioare. Samsung Galaxy S22 a prezentat o diferență de preț în valoare de 30 de dolari față de precedentul Galaxy S21, iar prețul modelului din 2023 a crescut cu aproximativ 100 de dolari față de cel din 2022. Așadar, se așteaptă ca telefonul anului 2024 să aibă același preț ca cel din 2023 sau poate chiar mai mic, dar având în vedere toate funcțiile premium care se preconizează a fi incluse, precum și creșterea costurilor componentelor de smartphone, o reducere de preț va fi puțin probabilă.

Samsung S24: Design

Cand apare Samsung S24 si ce este diferit fata de modelul anterior 1
Sursa fotografiei: NotebookCheck

Samsung a inclus design-ul Ultra în cadrul seriei S și este cert că nu ne așteptăm la o schimbare în anul care urmează. Camera foto dispusă vertical pe spatele telefoanelor este un aspect cu care ne-am obișnuit și care, la fel, nu credem că va fi înlocuit curând.

Ultimele modele Ultra au fost caracterizate de un ecran care măsoară 6,8 inch, unul dintre cele mai mari ecrane ale unui telefon ce nu se pliază, iar anul 2024 nu prevede ca ecranul să se lase mai prejos.

Samsung S24: Camera

Cea mai mare schimbare pe care a făcut-o Samsung la modele Ultra a fost camera foto, modificând senzorul principal de 108 MP al Samsung Galaxy S22 Ultra cu cel de 200 MP. Dat fiind faptul că deja a fost produsă o schimbare notabilă, nu ne-am aștepta atât de curând la altceva asemănător. Însă cu toate acestea, SamLover susține că cei de la Samsung vor aduce îmbunătățiri acestui senzor, crescând dimensiunea până la 1 inch. În acest caz, senzorul va fi același ca la Xiaomi 13 Ultra și chiar mai mare decât cel presupus pentru IPhone 15 Pro Max.

Un alt aspect în ceea ce privește îmbunătățirea camerei se leagă de obiectiv, despre care se zvonește că va suferi modificări. Configurația camerei Samsung Galaxy S23 Ultra conține două obiective telefoto, unul cu zoom optic 3x și altul cu zoom 10x care pot fi combinate pentru funcția Space Zoom de 100x. Cu o îmbunătățire care urmează a fi făcută, ne așteptăm la ceva extraordinar.

Un alt zvon lansat susține faptul că noul Samsung va include un obiectiv foto pliabil ce variază de la 3 la 10x, înlocuind cele două obiective separate deținute de Galaxy S23 Ultra. În timp ce camera din spate este destinată spre atâtea schimbări, cea frontală nu pare că va suferi modificări.

Samsung S24: Durata bateriei

Ultimul model a rămas cu încărcarea de 45W a bateriei, în timp ce alte modele de telefoane Android (OnePlus 11) permit o încărcare mai rapidă. Cu toate că nu este nimic cert, utilizatorii se așteaptă sau cel puțin își doresc o îmbunătățire în acest sens.

Samsung S24: Software

Este de așteptat ca seria S24 să ruleze cu Android 14 cu ultima versiune a interfeței One UI de la Samsung. De asemenea, compania va continua să utilizeze Google, renunțând la ideea de a trece la Bing.

Un alt zvon despre Samsung Galaxy S24 sugerează o îmbunătățire a memoriei RAM. Informatorul Tarun Vats a susținut că noul model ar putea avea până la 16 GB de RAM. Acest lucru ar desemna o schimbare majoră, comparativ cu Galaxy S23 Ultra, ale cărui opțiuni disponibile sunt de 8, respectiv 12 GB.

Astfel, prin caracteristicile enumerate, design și capacitate, noul Samsung Galaxy S24 va putea chiar să concureze împotriva IPhone 15 Pro, prin performanța grafică, capacitatea de stocare și noile funcții personalizate.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

2 comentarii

 1. Avatar of Alin

  Ziceti ca S²⁴ va putea concura chiar cu iphone 15 pro?
  Va bateti joc de cititori.
  Cu ala concureaza S²².
  S²³ nu are ce concura cu 15pro ca e in fata lui cu mult, alta ligă.
  Cat despre S²⁴ nu are rost sa va tot copiti pe acolo ca va fi mult in fata lui 15pro!

  • Avatar of Catalin

   Se zvonește că S²⁴ va fi echipat cu tehnologia de a interpreta automat sarcasmul și de a-l transforma în laude. iPhone 15 Pro? Parcă e încă la nivelul introductiv al ‘Sensul subtil al umorului’. 😏

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.