Free cookie consent management tool by TermsFeed

Apple AirTag este un dispozitiv de urmărire dezvoltat de Apple. Acesta a fost lansat în 2021 și a fost proiectat pentru a-i ajuta pe oameni să-și găsească obiectele pierdute. Utilizatorii pot atașa un AirTag obiectelor pe care vor să le urmărească, iar prin aplicația „Find My” de pe dispozitivele Apple, aceștia pot vedea locația în care se află obiectul dorit.

Cum funcționează Apple AirTag?

Apple AirTag emite un semnal Bluetooth care se conectează în mod anonim la orice dispozitiv din apropiere, activ în rețeaua „Find My Apple”. Informațiile despre locația AirTag-ului sunt încărcate în cloud și marcate pe hartă pentru o referință ușoară.

AirTagul poate fi găsit și prin alte două modalități: prin emiterea de sunete sau prin Găsirea cu precizie. De exemplu, dacă știi în ce zonă se află AirTag-ul, dar nu îl poți găsi, utilizează aplicația „Find My” pentru ca dispozitivul să emită sunete, iar acesta va fi descoperit mai ușor. Găsirea cu precizie, pe de altă parte, necesită un iPhone cu cip ultra-lat U1, așadar funcționează doar cu iPhone-uri care pornesc de la modelul 11. Telefonul va funcționa ca o busolă, indicând direcția către AirTag și distanța la care se află acesta.

Apple AirTags
Sursa fotografiei: The Verge

Caracteristici Apple AirTag

Dispozitivul Apple AirTag trebuie să se afle la o distanță de cel puțin 10 metri pentru ca semnalul către un iPhone să fie înregistrat. Tehnologia este una similară cu cea GPS, iar dispozitivul poate avea acces la un singur ID.

De asemenea, dispozitivele Apple AirTag sunt rezistente la apă. Dacă plouă sau ajung din greșeală în mașina de spălat, ele vor funcționa în continuare, dar acest lucru nu este valabil și în cazul unei scufundări.

Pe un singur ID Apple se pot înregistra până la 16 Apple Air Tag, iar prețul unui dispozitiv este de aproximativ 159,99 lei.

Bateriile sunt proiectate pentru a ține aproximativ un an, fiind utilizate în fiecare zi. Apple AirTag folosește baterii de tip monedă, CR2032 de 3V, care se pot înlocui și care costă aproximativ 8,53 lei. În momentul în care bateria are un nivel scăzut, veți primi o notificare pe telefon, dar în același timp puteți verifica nivelul exact al bateriei în aplicația „Find My”.

În ce scop poate fi folosit Apple AirTag?

Huse Apple AirTag. Carcase magnetice Apple AirTag
Sursa fotografiei: HT Tech

Apple AirTag poate urmări aproape orice din întreaga lume, însă există câteva aspecte care trebui luate în considerare, cum ar fi faptul că Apple AirTag nu este foarte util pentru urmărirea obiectelor în mișcare. Astfel, dispozitivul poate urmări o mașină, o bicicletă sau chiar și o persoană, dar în momentul în care AirTag-ul este pus în mișcare, acesta nu mai poate funcționa la capacitatea sa maximă.

Astfel, Apple AirTag reprezintă unul dintre cele mai bune dispozitive de localizare, care te poate ajuta să-ți găsești lucrurile pierdute. Are dimensiuni foarte mici, de mărimea unei monede, iar acest lucru îi oferă posibilitatea de a fi plasat în orice loc. În plus, are numeroase opțiuni pentru huse, care se găsesc și în variantă magnetică, având diferite culori.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.