Free cookie consent management tool by TermsFeed

Apple a surprins recent prin decizia de a elimina modelul iPhone 15 Mini din noua serie de telefoane. 

Această mișcare marchează o schimbare semnificativă în strategia companiei, dat fiind faptul că modelul iPhone 12 Mini a fost introdus cu mare entuziasm în 2020, iar la puțin timp după, iPhone 13 Mini a continuat tradiția. 

Cu toate acestea, ambele modele Mini au avut de-a lungul timpului probleme în ceea ce privește vânzările.

În ciuda așteptărilor că un telefon compact cu funcționalități de top ar atrage și mai mulți utilizatori, modelul iPhone 12 Mini a reprezentat doar 6% din vânzările totale de modele iPhone 12 în SUA. 

Aceste cifre nu au reușit să îndeplinească așteptările companiei și, în ciuda introducerii iPhone 13 Mini, problema s-a repetat, cu iPhone 13 Mini reprezentând doar 3% din vânzările totale de modele iPhone 13.

Rapoartele financiare au sugerat că Apple a întâmpinat dificultăți în gestionarea cererii pentru modelele Mini și a fost nevoită să reducă producția sau să oprească complet producția în trimestrele anterioare. 

În schimb, compania a optat pentru lansarea modelului iPhone 14 Plus, cu un ecran de 6,7 inch, oferind o alternativă mai mare și cu un preț accesibil.

Cu toate acestea, surprizele nu s-au oprit aici. Chiar și noul iPhone 14 Plus nu a reușit să impresioneze, cu rapoarte care indicau o cerere mai slabă și o depreciere mai rapidă pe piața de revânzare comparativ cu iPhone 12 Mini și iPhone 13 Mini din anul precedent.

În consecință, Apple renunță acum la modelul Mini în totalitate.

Această schimbare ridică întrebări cu privire la direcția viitoare a smartphone-urilor compacte într-o eră a telefoanelor tot mai mari. 

Compania pare hotărâtă să ofere opțiuni de ecrane mai mari în viitor, ceea ce ar putea reflecta preferințele actuale ale utilizatorilor pentru dispozitivele mai mari și mai versatile.

Decizia Apple de a elimina iPhone 15 Mini poate fi privită ca o mișcare strategică menită să se adapteze cerințelor schimbătoare ale pieței smartphone-urilor și să răspundă preferințelor utilizatorilor.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.