Te întrebi când apare Alice in Borderland sezonul 3? Cel mai probabil, tocmai ai terminat cel de-al doilea sezon și ți-ai dat seama că povestea încă nu s-a terminat. Ai dreptate, asta pentru că mai sunt multe de spus, iar povestea nu a ajuns la final. De când a apărut sezonul al doilea pe platforma de streaming Netflix (pe 22 decembrie 2022), serialul japonez a reușit să rămână în top 10 în mai multe țări, pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea, au început să apară tot mai multe păreri împărțite – tabăra Alice in Borderland versus tabăra Squid Game. Foarte multe persoane susțin că serialele sunt destul de asemănătoare și, chiar dacă este așa, nu putem pune semnul egal între cele două. Fiecare are propria poveste, propria dinamică, reușind să iasă în evidență în special prin tema abordată – un fel de univers distopic, în care provocările la care sunt supuși „participanții” (în mod voluntar sau nu) sunt dintre cele mai bizare și interesante. Miza este, acum, mai mare decât oricând, întrucât personajele de care ne-am atașat cu toții se pare că vor avea de-a face cu „cartea supremă” – Joker-ul, cel care odată înfrânt le va aduce și posibilitatea de a scăpa din acest univers haotic și plin de pericole al serialului japonez.

Trailer oficial al sezonului 2 din Alice in Borderland

Pe de altă parte, Alice in Borderland este adaptarea live-action după manga omonimă scrisă de autoarea Hara Aso. În regia lui Shinsuke Sato, după un scenariu scris de Yasuko Karamitsu, a reușit să devină într-o perioadă foarte scurtă poate una dintre cele mai renumite adaptări după o serie manga. Prin urmare, dat fiind faptul că Alice in Borderland sezonul 2 s-a bucurat de o popularitate atât de însemnată nu doar pe plan național, în România, ci și internațional, nu prea credem că ne înșelăm atunci când spunem că Alice in Borderland sezonul 3 urmează să apară, chiar dacă vreun anunț oficial din partea Netflix nu a fost făcut. Statisticile sunt promițătoare, iar asta ne face să fim încrezători în ceea ce spunem; mai mult decât atât, finalul sezonului doi dă undă verde continuării poveștii, fiindcă fanii au nevoie de răspunsuri. Din momentul lansării și până pe data de 1 ianuarie, serialul a strâns mai bine de 135 de milioane de ore de vizionare. Mai mult decât atât, în perioada imediat anterioară apariției celui de-al doilea sezon, un număr considerabil de persoane au însumat un total de aproximativ 50 de milioane de ore de vizionare a sezonului întâi. Pe măsură ce timpul trece, Alice in Borderland continuă să adune din ce în ce mai multe statistici pozitive, adică din ce în ce mai multe ore vizionate.

Va exista Alice in Borderland sezonul 3?

Alice in Borderland Sezonul 3 este pe cale să schimbe totul

După cum am afirmat, nu știm cu certitudine faptul că un al treilea sezon va avea loc. Netflix nu a făcut niciun anunț din acest punct de vedere, din păcate, și chiar sperăm să nu aibă aceeași soartă ca 1899 sezonul 2, care din motive necunoscute a fost anulat de curând. Totuși, în mediul online există tot mai multe discuții privitoare la viitorul sezon, în primul rând pentru că cei mai mulți fani sunt de părere că povestea încă mai poate fi fructificată, iar răspunsurile sunt absolut necesare. Date fiind statisticile încurajatoare, precum și popularitatea intensă, suntem de părere că Alice in Borderland sezonul 3 chiar va avea loc, deși s-ar putea să fie ultimul sezon al acestui serial japonez care ne-a dat peste cap de la bun început. Dacă un al treilea sezon va exista, mai credem și faptul că nu ar fi neapărat inspirat din manga scrisă de Hara Aso, întrucât povestirea nu mai are prea multe „de spus” – totul va rămâne la imaginația scenariștilor.

Există vreun trailer pentru Alice in Borderland sezonul 3?

Din păcate, cum nici măcar nu există vreo dată oficială de lansare (sau măcar anunț din partea Netflix conform căruia sezonul 3 va apărea), nu există nici un trailer sau măcar teaser trailer pe care să le putem urmări. De îndată ce va apărea unul, vom actualiza articolul de față adăugând informațiile aferente, astfel încât să-ți oferim informațiile complete de care ai nevoie.

Care ar putea fi povestea din Alice in Borderland sezonul 3?

Înainte de toate, trebuie să-ți spunem faptul că acea carte Joker care apare la sfârșitul sezonului al doilea, făcând aluzie la personajul „final” – Joker – apare și în seria manga a lui Hara Aso. Totuși, în manga originală, povestea mai însumează doar câteva întâmplări, nicidecum o gamă largă de intrigi care ar putea întinde serialul pe opt episoade (câte au fiecare din sezoanele deja apărute). Prin urmare, va fi nevoie fie ca scenariștii să-și imagineze noi lucruri, fie care numărul de episoade să fie redus (deși nu credem acest lucru). Prin urmare, ar fi vorba ori de abateri de la manga originală, ori inserări de intrigi, personaje și întâmplări noi în Alice in Borderland 3. Nu ne putem pronunța din acest punct de vedere decât speculând ceea ce s-ar putea întâmpla, și informațiile de față nu trebuie tratate drept surse viabile, ci doar speculative. Cu toate acestea, obișnuim să luăm în considerare surse serioase de încredere, și de multe ori ceea ce am presupus în articolele noastre chiar s-a dovedit a fi adevărat. Ne bazăm și pe faptul că Hara Aso, autoarea a cărei manga reprezintă sursă de inspirație, se bucură de o popularitate la fel de mare!

Mai este de menționat și faptul că Hara Aso a scris și spinoff-uri marca Borderland, chiar dacă nu cu aceleași personaje, cum ar fi Alice on Border Road, din care scenariștii și regizorul s-ar putea inspira pentru Alice in Borderland sezonul 3. Acest spinoff are personaje diferite, motiv pentru care nu are legătură cu serialul pe care îl știm. Totuși, Hara Aso a mai scris și manga pe nume Alice in Borderland Retry, o continuare a poveștii lui Arisu care se reîntoarce în această lume periculoasă și necunoscută. Evenimentele din manga se întâmplă cu mult în viitorul din serialul de pe Netflix, când Arisu este căsătorit cu Usagi (nu prea cred că este o surpriză), având un job drept consilier la o școală. Cu toții ne dorim să aflăm care este concluzia la care au reușit regizorul și scenariștii să ajungă – vrem o concluzie care să ne ofere toate răspunsurile necesare, palpitantă, convingătoare, și un al treilea sezon cu o dinamică la fel de tensionată și saturată de situații neașteptate! Care este faza cu Joker-ul și de ce este singura carte care a reușit să rămână neatinsă de vântul care le dărâmă pe celelalte?

Chiar dacă pare că sezonul al doilea a clarificat multe lucruri – explicații privitoare la locul unde se află Arisu, împreună cu ceilalți, motivele pentru care orașul pare a fi gol, iar toți par a fi dispărut undeva, care este faza cu provocările mortale la care au fost supuși, cine controlează toate acestea, încă mai există lucruri care par că nu sunt la locul lor. Este vorba mai ales despre cartea Joker-ului, și „conflictul final” cu acesta, astfel încât totul să fie în ordine și să aibă loc restabilirea echilibrului „lumilor paralele”. Alice in Borderland a fost un serial (și încă este) nu doar popular, ci și extrem de controversat, în primul rând datorită asocierii sale cu Squid Game, un alt fenomen marca Netflix. Din acest punct de vedere, suntem de părere că a le așeza unul lângă celălalt ar fi o strategie de marketing nu doar bună, ci și deosebit de interesantă – taberele de fani care „se confruntă” pentru a-și susține serialul preferat, implicit încercarea staff-ului de producție de a livra conținut și povești cât mai interesante, una mai bună decât cealaltă.

Când apare Alice in Borderland sezonul 3?

Primul sezon din Alice in Borderland a apărut pe 10 decembrie 2020. Așadar, a fost nevoie de mai bine de doi ani pentru ca al doilea sezon să ajungă pe platforma Netflix. Totuși, nu putem să nu apreciem faptul că, de-a lungul anilor 2020 și 2021, foarte multe producții au fost amânate sau au suferit întârzieri de lansare din cauza condițiilor epidemiologice. Așadar, chiar dacă nici măcar nu avem un anunț oficial privitor la reînnoirea serialului, putem specula, pe baza acestui sistem, faptul că Alice in Borderland sezonul 3 ar apărea nu în 2024, ci în 2023, undeva tot prin luna decembrie. Aceste răspunsuri nu sunt oficiale, ci se bazează pe speculațiile pe care le avem luând în considerare dinamica lansării celorlalte două sezoane. Totuși, când vom ști informații oficiale, vom actualiza articolul de față, adăugându-le. Evident, ne dorim cu toții ca sezonul să apară cât mai devreme, însă trebuie să mai luăm în considerare și faptul că Shinsuke Sato acum lucrează la o altă adaptare live-action, tot după o manga populară, My Hero Academia.

Cine va juca în Alice in Borderland sezonul 3?

În ceea ce privește distribuția, suntem de părere că lucrurile nu se vor schimba prea mult. Cea mai mare parte din distribuția sezonului al doilea a reușit să supraviețuiască – în mod uimitor sau nu – majorității probelor. Alice in Borderland sezonul 3 nu va avea o distribuție mult prea diferită (de altfel, serialul în sine are un număr de personaje principale și secundare restrâns). Ne așteptăm ca un eventual sezon 3 să ni-i înfățișeze pe Arisu (Kento Yamazaki), Usagi (Tao Tsuchiya), Aya Asahina (Kuina), Nijirô Murakami (Chishiya), Ayaka Miyoshi (Ann), și pe cei care, pe neașteptate, au apărut în sezonul al doilea: Shô Aoyagi (Aguni) și Dori Sakurada, care îl interpretează pe Niragi. Din păcate, de-a lungul sezonului al doilea ne-am despărțit de Tatta, într-un episod emoționant. Pe lângă ceilalți, Yuri Tsunematsu, din rolul lui Heiya, este foarte probabil să apară într-un eventual sezon 3 Alice in Borderland. Ne așteptăm și la noi personaje, însă, momentan, asta este tot ce bănuim.

Alice in Borderland sezonul 3
Alice in Borderland: Actorii care dau viață personajelor. Sursă imagine: Netflix

Cam asta este tot ce speculăm privitor la data apariției, poveste, distribuție pentru serialul Alice in Borderland sezonul 3. Știm că abia aștepți să apară sezonul următor, însă nu ne mai rămâne decât să așteptăm anunțuri, iar apoi informații oficiale din partea Netflix. În momentul de față, serialul nici măcar nu a primit undă verde pentru un al treilea sezon, dar suntem destul de siguri că povestea încă mai poate fi dezvoltată cu succes! Prin urmare, de îndată ce vom reuși să avem informații oficiale, le vom adăuga în articolul de față, astfel încât să fim la zi cu noutățile care sunt transmise în mediul online!

Share.
Avatar of Cioată Andrei

Pasionat de știință, literatură, tehnologie și scris, cinefil, în ultimii ani am publicat trei cărți de ficțiune, proză și poezie, și dețin un blog pe care postez recenzii de cărți. Îmi place să mă documentez în mod constant din toate domeniile, mergând pe ideea că într-o lume minimalistă, generaliștii întotdeauna vor triumfa. Internetul reprezintă o sursă infinită de informații – de aceea, a redacta articole nu reprezintă doar o activitate pe care o fac cu plăcere și seriozitate, ci și una datorită căreia reușesc, în mod constant, să-mi îmbunătățesc perspectiva asupra a ceea ce ne înconjoară și definește dinamica lumii în care trăim.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.