Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă ești în căutare unor recomandări de seriale HBO Max, atât vechi cât și noi, am pregătit un articol dedicat, pentru a-ți fi mult mai ușor să găsești ceva care să îți atragă atenția și care să nu te plictisească.

În realizarea topului, ne-am axat atât pe tendințele telespectatorilor, cât și pe ceea ce noi am văzut și ne-a plăcut. Am încercat să facem o selecție riguroasă, din mai multe genuri.

Deoarece oferta de seriale HBO Max este una generoasă, ne-ar fi fost ușor să alegem la întâmplare titluri, însă nu acesta este interesul articolului de față.

Trebuie să ai în vedere faptul că, o astfel de listă cu recomandări este subiectivă, motiv pentru care este foarte posibil să fii de părere că anumite seriale nu au ce căuta în acest top.

Descoperă în continuare top seriale HBO Max cărora credem că merită să le dai o șansă!

În cazul în care nu ești abonat la HBO Max, ai opțiunea de a te abona pentru 4,99 EURO lunar. În plus, dacă optezi pentru un abonament anual, poți economisi 33%, ceea ce înseamnă că vei plăti doar 39,99 EURO pe an. Pentru a beneficia de această ofertă specială, apasă pe butonul de mai jos.

The Last of Us

 • Gen: Acțiune
 • Durată: 50 min pe episod
 • Notă IMDb: 8.9
 • Anul apariției: 2023

Creat de Craig Mazin și Neil Druckmann, după prima parte (și extensia) a jocului video cu același nume, având pe Pedro Pascal și Bella Ramsey în distribuție, serialul The Last of Us este un fenomen pe HBO Max.

Plasat într-un univers postapocaliptic, după ce o pandemie globală a distrus civilizația și a schimbat dinamica lumii, un supraviețuitor are grijă de o fată de 14 ani care ar putea fi ultima speranță a salvării omenirii.

Joel și Ellie sunt nevoiți să supraviețuiască într-un univers în care nu mai există milă, iar monștrii se fac simțiți la orice pas. America de după această epidemie este o țară în care orice este posibil, iar pericolul se arată în forme din ce în ce mai necunoscute.

Un titlu cu care merită să începem acest top cu seriale HBO Max. Din câte știm, sezonul al doilea a fost confirmat, însă nu există încă o dată oficială de lansare. Pentru mai multe informații legate de următorul sezon, consultă această postare dedicată.

The White Lotus

 • Gen: Comedie, Dramă
 • Durată: 60 minute pe episod
 • Notă IMDb: 7.9
 • Anul apariției: 2021

Creat de Mike White, cu F. Murray Abraham, Jennifer Coolidge, Adam DiMarco, Meghann Fahy, Beatrice Grannò în rolurile principale, serialul The White Lotus reprezintă o satiră socială destul de incisivă. Un grup de vedete se îndreaptă spre o stațiune renumită și scot la iveală cele mai „ascunse” impulsuri pe care le au.

Serialul urmărește isprăvile oaspeților, dar și pe cele ale angajaților lanțului fictiv de stațiuni White Lotus. Sejurul de departe de a fi unul de vis, mai ales atunci când anumite situații încep să iasă la iveală, într-un ciclu greu de gestionat, plin de încurcături, disfuncționalități, bârfe și minciuni.

Un serial foarte bun și care te prinde de la început, pe mai mult ca sigur îl poți da gata în câteva zile. Relaxant, amuzant, dar și tensionat pe alocuri, The White Lotus este exact ceea ce cauți pentru un weekend liniștit!

Succession (Succesiunea)

 • Gen: Comedie, Dramă
 • Durată: 60 minute pe episod
 • Notă IMDb: 8.8
 • Anul apariției: 2018

Creat de Jesse Armstrong, cu Brian Cox, Jeremy Irons, Kieran Culkin, Sarah Snook, Aln Ruck, Matthew Macfadyen în distribuție, serialul urmărește povestea familiei Roy, o familie privilegiată, care deține avioane, case enorme și proprietăți în diverse locuri ale globului.

Cine îi va urma privilegiatului Logan, CEO al Waystar Royco? De aici, trădările, minciunile și interesele se fac resimțite în moduri neașteptate, într-un serial care nu doar că te ține cu sufletul la gură, dar care reușește să îți stimuleze mintea și să îți dea de gândit.

În lista cu seriale HBO Max din acest an, Succesion este unul dintre preferatele noastre, de aceea nu puteam să nu ți-l recomandăm.

Station Eleven

 • Gen: Aventură, Dramă, SF
 • Durată: 50 min pe episod
 • Notă IMDb: 7.6
 • Anul apariției: 2021

Creat de Patrick Sommerville, acest serial SF îi reunește pe Mackenzie Davis, Himesh Patel, Daniel Zovatto, David Wilmot, Matilda Lawler, într-o saga post-apocaliptică destul de greu de înțeles (cel puțin la început), dat fiind faptul că se întinde pe numeroase linii temporale, așadar cronologice.

Serialul spune povestea supraviețuitorilor unei gripe devastatoare, care a adus în colaps omenirea, în timp ce cu toții încearcă să-și reamintească cum a fost lumea cândva și să-și imagineze că totul ar putea avea un nou început.

În încercarea lor de a reconstrui vieți apuse, ei își dau seama că doar păstrându-și speranța și rămânând împreună pot face acest lucru. Putem spune, fără îndoială, că Station Eleven are un potențial extraordinar.

Big Little Lies

 • Gen: Crimă, Dramă, Mister
 • Durată: 60 minute pe episod
 • Notă IMDb: 8.5
 • Anul apariției: 2017

Inspirat din romanul omonim scris de autoarea Liane Moriarty (apărut și la noi, la Editura Trei, cu titlul Marile minciuni nevinovate), produs de Reese Witherspoon, avându-i în distribuție pe Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, serialul este extraordinar de bun, fiind unul cu de toate.

O poveste tragico-comică despre crime, răutăți, trădări, minciuni, însă și speranță, iubire, toate acestea într-un orășel destul de liniștit. Un serial cu mame iubitoare, copii frumoși, soți care se bucură de succes, case superbe și serbări școlare.

Însă, în comunitate, lucrurile nu sunt chiar atât „de roz”, pentru că în spatele ușilor închise se pot întâmpla multe: căsnicii eșuate, relații deterioriate, abuzuri, violență și crimă. În această carte, Moriarty și-a propus mai mult decât să scrie o carte: să exploreze miturile greșite ale societății cu privire la perfecțiunea și romanțarea căsătoriei, educației parentale dar și a prieteniei.

House of the Dragon

 • Gen: Dramă, Fantezie
 • Durată: 60 minute pe episod
 • Notă IMDb: 8.5
 • Anul apariției: 2022

Creat de Ryan Condal și de autorul George R.R. Martin, având în distribuție pe Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, acest serial, prequel al serialului Game of Thrones, are acțiunea plasată cu aproximativ 200 de ani înainte.

Bazat pe romanul Fire & Blood scris de George R.R: Martin din dorința de a nu renunța la universul ficțional, House of the Dragon urmărește povestea războiului civil Targaryen: copiii regelui luptând pentru succesiunea la tron în momentul apogeului puterii Casei Targaryen.

Un serial plin de comploturi, în care nimic nu este ceea ce pare, într-un univers miraculos imaginat de unul dintre cei mai mari scriitori care mizează pe fantasy drept rețeta de succes. Într-adevăr, îi iese cu desăvârșire, iar faptul că alege să se implice în crearea serialelor după cărțile sale reprezintă un punct forte.

Game Of Thrones

 • Gen: Acțiune, Aventură, Dramă, Fantezie
 • Durată: 57 minute pe episod
 • Notă IMDb: 9.2
 • Anul apariției: 2011

Au trecut 13 ani de la lansarea primului episod din Game of Thrones, serialul pe care probabil nu mai are nevoie de niciun fel de descriere. Evident, nu putea lipsi din acest top cu seriale HBO Max.

Această epopee fantasy medievală este superbă, cu familii puternice, regi, cavaleri, dragoni, oameni renegați și hoți, tâlhari, criminali și vrăjitori.

Jucat de David Beinoff, D.B. Weiss și cu Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke, Aidan Gillen în distribuție, serialul a fost filmat în locuri precum Irlanda de Nord, Spania, Malta și Croația, fiind impecabil atât din punct de vedere estetic, cât și al acțiunii și poveștii.

Chernobyl

 • Gen: Istoric, Thriller, Dramă
 • Durată: 60 minute pe episod
 • Notă IMDb: 9.4
 • Anul apariției: 2019

Deși are doar 5 episoade, fiind o mini-serie, Chernobyl rămâne unul dintre cele mai dramatice seriale HBO Max văzute de noi vreodată.

Produs de Craig Mazin și având pe Carolyn Strauss, Jane Featherstone, cu Jared Harris, Stellan Skarsgard, Emily Watson, Paul Ritter, Jessie Buckley în distribuție, un serial ca acesta nu poate fi uitat.

Urmărește povestea catastrofei nucleare de la Cernobîl, din 26 aprilie 1986, respectiv atât încercările eroice ale acestor oameni de a atenua, pe cât posibil, pagubele și daunele atomice, însă și urmărește și încercarea de a afla ce s-a întâmplat de fapt în acea seară.

Detaliat, intens, dramatic, deosebit de emoționant, serialul Chernobyl este un tur de forță cinematografic, pe care nu ai cum să nu îl simți până în măduva oaselor.

Euphoria

 • Gen: Dramă
 • Durată: 55 minute pe episod
 • Notă IMDb: 8.4
 • Anul apariției: 2019

Creat de Sam Levinson, cu Zendaya, Hunter Schafer, Angus Cloud, Jacob Elordi, Algee Smith în distribuție, serialul Euphoria este o adaptare americană a serialul israelian cu același nume.

Acesta o are în centru pe Rue, o tânără de 17 ani, dependentă de droguri și care tocmai a ieșit de la un centru de dezintoxicare. Totuși, viața tumultoasă și tulburătoare abia acum pare să înceapă, pentru că aceasta nu este dispusă să renunțe la dependența ei.

Pe drumul vieții, Rue îi descoperă pe Jules, Nate, Chris, Cassie și Kat, cu care leagă prietenii. Acest grup pare a fi de la bun început disfuncțional, deoarece fiecare membru încearcă să dea un sens vieții sale. Însă, își dau seama că șansele se ivesc de unde se așteptau mai puțin.

Un serial care explorează într-un mod sensibil și atent problemele și provocările adolescenței.

True Detective

 • Gen: Crimă, Dramă, Mister
 • Durată: 55 minute pe episod
 • Notă IMDb: 8.9
 • Anul apariției: 2014

Dacă ești în căutare de seriale polițiste pe HBO Max, atunci True Detective este pentru tine.

Creat de Nic Pizzolatto, cu Mahershala Ali, Stephen Dorff, Carmen Ejogo, Josh Hopkins, alături de  Scoot McNairy în distribuție, acest serial antologic urmărește povestea unor detectivi care încearcă să rezolve crime bizare și ciudate.

Pe măsură ce avansezi în serial, deși există și cazuri diferite, atenția se centrează pe diferite personaje, investigațiile scoțând la iveală nu doar crime și diverse tipologii de oameni, ci secrete personale și profesionale ale celor implicați, care ar trebui să se conformeze eticii dar șii legii.

Rain Dogs

 • Gen: Comedie, Dramă
 • Durată: 24 minute pe episod
 • Notă IMDb: 6.4
 • Anul apariției: 2023

Produs de Cash Carraway, Jo McClellan, Lee Morris, Sally Woodward Gentle, cu Daisy May Cooper, Jack Farthing, Ronke Adekoluejo, Fleur Tashjian, Adrian Edmondson în distribuție și cel mai recent serial din top seriale HBO Max, Rain Dogs urmărește povestea efervescentă, dar pe alocuri tristă și emoționantă, a unei familii disfuncționale aflate la marginea societății care, în schimb, încearcă să-și regăsească drumul într-o lume atât de haotică.

Costello Jones vrea să fie o mamă cât mai bună, dar se străduiește, la rândul ei, să supraviețuiască. Împreună, într-un fel de familie improvizată, încearcă să facă față unui sistem parcă construit „împotriva” lor.

Serialul explorează iubirea unei mame față de copii, dar și încercările la care aceasta este pusă.

Barry

https://www.youtube.com/watch?v=_4lf2LKZwoY
 • Gen: Acțiune, Comedie, Crimă
 • Durată: 30 minute pe episod
 • Notă IMDb: 8.4
 • Anul apariției: 2018

Creat de Alec Berg și Bill Harder, avându-i în distribuție pe Bill Hader, Stephen Root, Henry Winkler, Sarah Goldberg, Anthony Carrigan, serialul urmărește povestea lui Barry Berkman. Asasin plătit ca meserie, el caută o cale de scăpare după o misiune ratată.

Cu renumele pătat și cu coada între picioare, Barry trebuie să își spele imaginea, iar șansa apare atunci când primește misiunea de a merge în Los Angeles pentru „a executa un caz”. Ajuns aici, în schimb, își va da seama că Los Angeles poate fi chiar orașul în care are ocazia de a începe o nouă viață, alături de persoană nouă: cu aspirații de actor.

În schimb, trecutul său sumbru de asasin plătit nu-l va lăsa să își țelul, bântuindu-l și arătându-i-se chiar în cele mai neașteptate și nepotrivite momente.

Titans

 • Gen: Acțiune, Aventură, Fantezie
 • Durată: 45 minute pe episod
 • Notă IMDb: 7.5
 • Anul apariției: 2018

Creat de Akiva Goldsman, Marc Haimes și Creg Berlanti, acest serial este o reintrepretare a animației pentru copii, Tinerii Titani, urmărind povestea unor tineri super-eroi din universul DC pe măsură ce cresc și își caută locul în lume.

Dick Grayson, Rachel, Starfire, Beastboy sunt, de altfel, personaje pe care deja le cunoaștem. În lupta împotriva nestăpânitelor forțe ale răului, această echipă de super-eroi va face tot ce le stă în putință pentru a opri fărădelegile ce au loc în micul orășel în care trăiesc.

Un serial care te va prinde și care te va ține în suspans, mai ales pentru pasionații de seriale HBO Max cu super-eroi. Inspirat din desenele animate ale copilăriei noastre, creatorii au știut de la bun început că vor ajunge rapid în inima publicului.

The Vampire Diaries

 • Gen: Fantezie, Horror, Dramă
 • Durată: 43 minute pe episod
 • Notă IMDb: 7.7
 • Anul apariției: 2009

Serialul supranatural cu vampiri este bazat pe seria de romane scrisă de L.J. Smith și prezintă viața a doi frați, Damon și Stefan Salvatore, nemuritori, vampiri.

După ce ani în șir și-au tot schimbat locația pentru a-și putea masca tinerețea veșnică, dar și pentru a-și putea stăvili setea neîncetată de sânge, ei se întorc în Virginia, Mystic Falls, unde în sfârșit mai pot rămâne câțiva ani.

Cu distribuția formată din Paul Wesley, Ian Somerhalder, Nina Dobrev, Kat Graham, Candice King, acest serial, devenit deja un clasic pentru pasionații genului, a fost alături de o generație întreagă, iar în perioada respectivă filmele, serialele, cărțile cu vampiri nu doar că erau în vogă, devenind „un cult” în sine. The Vampires Diaries va rămâne mult timp în istoria celor mai apreciate seriale cu vampiri, disponibile pe HBO Max. 

Sharp Objects

https://www.youtube.com/watch?v=DgljcMqPG98
 • Gen: Crimă, Dramă, Dramă
 • Durată: 60 minute pe episod
 • Notă IMDb: 8.1
 • Anul apariției: 2018

Inspirat din romanul scris de Gillian Flynn (cunoscută și pentru romanul Gone girl), serialul spune povestea lui Amy Adams, în rolul reporteriței Camille Preaker, care se întoarce în orășelul unde a crescut, pentru a investiga unele crime nerezolvate.

Între timp, două fete sunt date dispărute: una dintre ele este, în cele din urmă, găsită moartă, iar cealaltă se presupune că a fost ucisă, iar corpul a fost ascuns.

În timp ce caută indicii pentru a rezolva cazul, Camille se va reîntâlni cu familia ei: o mamă cu simțul proprietății, un tată vitreg și sora ei vitregă. În acest context, în inima lui Camille reînvie amintirile traumatizante din copilărie, precum moartea surorii sale mai mici.

Încet și sigur, ea pune cap la cap piesele puzzle-ului, însă își dă seama că va ajunge să se implice patologic și neașteptat în povestea crimei celor două fete date dispărute.

Boardwalk Empire

 • Gen: Crimă, Dramă
 • Durată: 55 minute pe episod
 • Notă IMDb: 8.6
 • Anul apariției: 2010

Creat de Terence Winter, cu Steve Buscemi, Michael Pitt, Kelly Macdonald, Michael Shannon, Shea Whigham în rolurile principale, Boardwalk Empire urmărește povestea trezorierului din orașul Atlantic City.

Elias este fratele său, șeriful orașului, și alături de acesta și o echipă de șefi de secție și băieți duri, el face afaceri cu alți gangsteri de top, cum ar fi Al Capone, Lucky Luciano, ”Big Jim” Colosimo.

Însă lucrurile iau o întorsătură nedorită și neașteptată atunci când FBI-ul ajunge pe urmele lui Nucky, acesta fiind pârât de cineva. Totuși, acesta nu reprezintă sfârșitul „afacerilor” sale ilegale, pentru că Enoch ”Nucky” Thompson va avea mereu planuri de rezervă.

Un serial plin de acțiune, dramă și situații tensionate.

Walker: Independence

 • Gen: Acțiune, Dramă, Crimă
 • Durată: 42 minute pe episod
 • Notă IMDb: 6.9
 • Anul apariției: 2022

Creat de Seamus Kevin Fahey și Anna Fricke, cu Katherine McNamara, Justin Johnson Cortez, Katie Findlay, Lawrence Kao, Matt Barr în rolurile principale, serialul este inspirat din Walker (1987, regizat de Alex Cox), și urmărește povestea lui Abby Walker, care este martora uciderii soțului ei în timpul călătoriei lor spre Vest.

Când ajunge în orășelul Independence, Texas, unde se întâlnește cu tot felul de locuitori, iese în evidență Hoyt Rawlins, cu care se va alia pentru a descoperi identitatea celor care i-au ucis soțul.

Într-un serial tensionat, dinamic, în care foarte multe lucruri se întâmplă, cei doi ajung să creeze o legătură improbabilă, la capătul căreia vor reuși să își regăsească identitatea și sentimentele.

Un serial care ne vorbește despre speranță și despre iubire, dar și despre durere, răzbunare și nevoia de a face pace cu demonii interiori!

The Flight Attendant

https://www.youtube.com/watch?v=OP_WC5oOCe8
 • Gen: Comedie, Dramă, Mister
 • Durată: 40-50 minute pe episod
 • Notă IMDb: 7.1
 • Anul apariției: 2020

Inspirat din romanul scris de Chris Bohjalian (apărut și la noi la Editura RAO), creat de Steve Yockey, cu Kaley Cuoco, Rosie Perez, Zoisa Mamet, T.R. Knight în distribuție, acest serial urmărește povestea lui Cassie, o însoțitoare de zbor destul de iresponsabilă care are probleme cu alcoolul.

Problemele încep atunci când se trezește lângă un bărbat mort, după o noapte destul de bizară în care nu își mai amintește nimic. Astfel, se află prinsă și fără scăpare într-o conspirație ciudată, la capătul căreia se află întrebarea: oare nu există posibilitatea ca ea să fie criminala?

Începe să investigheze situația pentru a-și putea găsi pacea interioară, dar lucrurile devin și mai bizare atunci când află anumite lucruri.

Serialul este interesant și foarte bine filmat, iar actrița principală joacă un rol foarte bun.

Gunpowder

 • Gen: Dramă, Istoric
 • Durată: 59 minute pe episod
 • Notă IMDb: 6.6
 • Anul apariției: 2017

Produs de Ollie Madden, cu Ronan Bennett, Daniel West, Kit Harington, cu Kit Harington, Peter Mullan, Liv Tyler, Mark Gatiss, Shaun Dooley în distribuție, serialul Gunpowder plasează acțiunea în anul 1603, într-o Anglie aflată în război cu Spania, când persecuția catolicilor era în interesul opresiunilor sociale.

Robert Catesby, un nobil tânăr catolic, pune la cale un plan bine pus la punct pentru a-l ucide pe regele Iacob I.

Într-o serie de evenimente comemorate chiar și în ziua de astăzi, mini seria, care cuprinde 3 părți, chiar merită văzută, deoarece reiterează fidel anumite fapte istorice care altfel ar rămâne necunoscute.

Cu personaje convingătoare, cu un aer local aparte și o culoare atent gândită a locurilor și spațiilor, Gunpowder reprezintă o incursiune într-un spațiu istoric, într-un secol îndepărtat la care putem avea acces prin intermediul acestui serial disponibil pe HBO Max.

Abbott Elementary

 • Gen: Comedie
 • Durată: 22 minute pe episod
 • Notă IMDb: 8.2
 • Anul apariției: 2021

Produs de Quinta Brunson, Justin Halpern, Patrick Schumacker, avându-i în distribuție pe Tyler James Williams, Tyler James Williams, Janelle James, Chris Perfetti, Lisa Ann Walter, serialul Abbott Elementary îți va stârni hohote de râs și zâmbete.

Urmărește povestea unui grup dedicat și pasionat de profesori care, alături de un director destul de naiv, hotărăsc să-i ajute pe cei mai dificili elevi ai școlii. Ei iubesc ceea ce fac, iar asta este punctul forte al reușitelor de care au parte.

Un serial plin de speranță, amuzant, care deseori te și emoționează și te face să te gândești la tot ce este mai bun.

Acesta este topul realizat de noi cu seriale HBO Max pe care ți le recomandăm cu mare încredere. Așa cum am spus, am încercat să facem o selecție riguroasă, din mai multe genuri, pentru a-ți fi mai ușor să găsești ceva pe placul tău.

Totuși, știm că am fi putut adăuga multe mai multe titluri în listă, în special pentru că oferta de seriale HBO Max bune este una destul de complexă.

Limitându-ne doar la 20 de seriale, am încercat să le selectăm pe cele care nouă ne-au plăcut cel mai mult. Din aceste motive, este foarte posibil ca în listă să nu se regăsească multe seriale HBO Max pe care cel mai probabil tu le-ai include în top.

Ne-ar face mare plăcere să auzim și recomandările tale de seriale care ți-au plăcut și pe care crezi că ar trebui să le vedem și noi. Le așteptăm cu interes în secțiunea de comentarii. Până atunci, vizionare plăcută!

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

2 comentarii

 1. Avatar of Alex

  Foarte bune alegerile! Mulțumesc pentru recomandări. As mai adăuga și ‘Nine perfect strangers’ făcut tot după o carte de Liane Moriarty :) bine, nu știu dacă e și pe HBO, dar ar trebui din moment ce și celălat serial este. Voi verifica.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.