Free cookie consent management tool by TermsFeed

Conform unui raport Bloomberg, Apple negociază cu Google pentru a licenția motorul de inteligență artificială Gemini pe iPhone-uri.

Se știe deja de ceva timp că Apple plănuiește să introducă funcții AI pe iPhone, iar acest acord poate reprezenta un prin pas al companiei spre acest obiectiv.

Ce este Gemini?

Gemini este modelul de inteligență artificială de la Google. Acesta vine în 3 variante (Gemini Nano, Gemini Pro și Gemini Ultra), capabile să realizeze o serie de sarcini distincte precum: extragerea ideilor principale dintr-un text, generarea de imagini, identificarea articolelor în funcție de domeniu, redactarea de texte bazate pe sugestii simple etc.

Ca toate modelele de limbaj, și Gemini se confruntă cu anumite probleme, în special de ordin matematic. Astfel, s-a dovedit că este mai dificil ca acestea să ofere răspunsuri concrete atunci când solicitările impun multe cifre.

Gemini vs OpenAi

În același raport se vorbește despre faptul că Apple a purtat câteva discuții și în legătură cu implementarea OpenAi pe smartphone-urile sale. Modelul de inteligență artificială al Microsoft, în special chatbot-ul ChatGPT, care este foarte cunoscut în toată lumea, dar și extrem de utilizat.

Potrivit statisticilor, este specificat că Google Gemini este mult mai capabil decât ChatGPT 3.5, mai ales după ultima actualizare pe care o va primi. Cu toate acestea, specialiștii nu au oferit un răspuns clar atunci când au fost întrebați dacă Google Gemini poate întrece și ChatGPT 4.

Sarcinile la care Google face referire par a fi mai avansate față de cele ale OpenAi, însă cu toate acestea, utilizatorii au identificat situații în care Gemini a greșit informații de bază sau a avut dificultăți în realizarea altor atribuții.

Când vom afla dacă Apple va implementa Gemini pe iPhone-uri?

În acest moment, cele două companii nu au încheiat încă nicio înțelegere și este puțin probabil să aflăm cu certitudine în perioada imediat următoare. Ne așteptăm la mai multe detalii începând cu luna iunie, atunci când Apple va organiza Conferința anuală a dezvoltatorilor la nivel mondial.

Chiar și așa, există unele motive care ne fac să credem că Gemini va fi cu adevărat modelul de inteligență artificială de pe smartphone-urile Apple. Știm deja că Google este motorul de căutare implicit pe browserul web Safari. Astfel, bazându-ne pe faptul că cele două companii au deja un acord existent, tindem să credem că odată cu actualizare iOS 18, ne vom bucura și de numeroase funcții AI, furnizate de Google.

Colaborarea dintre Apple și Google pentru integrarea motorului de inteligență artificială Gemini pe iPhone-uri reprezintă un pas semnificativ în evoluția tehnologiei mobile. Gemini promite să aducă beneficii considerabile utilizatorilor, cu modele avansate capabile să opereze în mai multe moduri și să aducă inovații în realizarea diferitelor sarcini.

Acest parteneriat ilustrează totodată o schimbare semnificativă pentru Apple. Compania a început să recupereze terenul pierdut și să-și consolideze poziția în ceea ce privește tehnologiile AI, oferind utilizatorilor iPhone acces la capacități avansate și inovatoare. Acesta este un semn al competiției din cadrul industriei care crește din ce în ce mai mult și a dorinței companiei de a rămâne relevantă ca lider în domeniul tehnologiei mobile.

Share.
Avatar of Mihaela

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.