Free cookie consent management tool by TermsFeed

În acest articol vă vom prezenta informații despre cele mai importante personaje din fenomenul Squid Game, drama sud-coreeană lansată pe Netflix în 2021, luna septembrie, care a devenit foarte rapid unul dintre cele mai populare seriale ale anului, vei descoperi în continuare. Conform anunțurilor oficiale, știm că Netflix pregătește și sezonul II al acestui serial, însă data de lansare este, încă, necunoscută. Pe măsură ce vor fi disponibile mai multe informații, vom actualiza articolul. Devenit poate cel mai popular serial Netflix din toate timpurile, Squid Game și-a catapultat actorii – chiar dacă mulți dintre ei erau deja foarte cunoscuți în Coreea de Sud – la nivel global, Lee Jung-jae, unul dintre actorii principali, fiind distribuit deja în rolul protagonistului din seria Star Wars: The Acolyte. Descoperă mai departe care sunt cele mai importante personaje din Squid Game, detalii despre cariera lor, precum și numele real și alte filme sau seriale în care au mai apărut.

Lee Jung-jae (Seong Gi-hun, Jucătorul #456)

Lee Jung-jae este ceea ce foarte mulți ar considera a fi „un om care și-a ratat viața”: dependent de jocuri de noroc, divorțat, cu o mulțime de datorii, încurcându-se cu mafioții. Problemele sale financiare sunt un impediment când vine vorba de a câștiga custodia fiicei sale. El locuiește în aceeași casă alături de mama sa și își vede fiica de 10 ani doar din când în când. O soluție neașteptată la problemele sale este reprezentată de provocarea de a lua parte la „un joc simplu”, dar cu o miză foarte mare și anume un premiu substanțial în bani – ceea ce l-ar ajuta să-și achite datoriile și, de asemenea, să plătească pentru serviciile medicale ale mamei sale. Lee Jung-jae este o figură importantă în cinematografia coreeană, asta încă din anii ’90. A debutat cu un rol în filmul An Affair (1998), unul dintre filmele coreene cu cele mai mari încasări din acel an. A fost nominalizat de foarte multe ori la Premiile Baek Sang Arts Awards, iar anul acesta Lee Jung-jae a luat Premiul Emmy pentru cel mai bun actor într-un serial dramatic. Înainte de cariera în televiziune, actorul a fost model, ulterior apărând și în seriale și filme sud-coreene precum: The Face Reader, Typhoon, The Last Witness și Il Mare (2000).

Lee Jung-jae
Lee Jung-jae, interpreteazaă rolul protagonistului Seong Gi-hun

Park Hae-soo (Cho Sang-woo, Jucătorul #218)

Cho Sang-woo a avut o copilărie săracă alături de Seong Gi-Hun. Un elev extrem de talentat și deosebit de inteligent, Cho Sang-woo a urmat cursurile Universității Naționale din Seul, și apoi a devenit conducătorul unei echipe de investiții. Totuși, este prins în timp ce spală bani de la ai săi clienți și devine căutat de poliție. Așadar, decide să intre în joc alături de Seong Gi-hun. De fapt, mama sa, care este foarte mândră de el și vorbește despre acest de fiecare dată când poate, crede că el este plecat la facultate. Cariera lui Hae-soo a început să se contureze încă din 2017, când a jucat în drama Prison Playbook, an în care a și reușit să câștige, la The Seoul Awards, premiul pentru cel mai bun actor debutant. El apare și în adaptarea coreeană a filmului Money Heist, dar și în câteva filme originale Netflix, precum miniseriile Persona, filmul Time to Hunt.

Park Hae-soo
Park Hae-soo, joacă rolul lui Cho Sang-woo

Ho-yeon Jung (Kang Sae-byeok, Jucătorul #067)

Fugind din Coreea de Nord, Kang Sae-byeok se alătură jocului din dorința de face rost de banii necesari pentru a-și scoate restul familiei din Coreea de Nord și pentru a-și ajuta fratele care se află într-un orfelinat din Seoul. Pricepută la mânuirea cuțitului, talentată hoață de buzunare, ea are toate aptitudinile necesare pentru a face față jocurilor din arenă. Serialul Squid Game a fost, de fapt, debutul lui Ho-yeon Jung în cinematografie. Ea și-a început cariera drept model, după ce a câștigat locul doi la emisiunea în Korea’s Next Top Model și a defilat pentru branduri mari precum Chanel, Louis Vuitton. Ulterior, după ce a apărut în serial, a semnat contracte cu foarte multe alte case de modă, precum Dolge & Gabanna, Paco Rabanne, Marc Jacobs, serialul de față având un rol foarte important în cariera sa, atât de model, cât și de actriță.

Ho-yeon Jung
Ho-yeon Jung, în rolui jucătoarei Kang Sae-byeok

Oh Yeong-su (Oh Il-nam, Jucătorul #001)

În general, vârsta celor care participă la jocuri variază între 20-50 de ani, dar Oh Il-nam, primul jucător înregistrat, este cel mai în vârstă: se apropie de sfârșitul vieții sale, iar recent s-a dovedit a fi diagnosticat cu o tumoră cerebrală care, deseori, îi provoacă episoade de demență. Cu toate acestea, Il-nam decide să intre în joc pentru a celebra „ultima sa aventură” și a arăta că încă are câteva trucuri în mânecă. El se va împrieteni cu Seong Gi-hun, care se va simți responsabil să aibă grijă de el – însă bătrânul se dovedește a fi nu chiar atât de neajutorat pe cât pare. Actorul Oh Yeong-su este „unul de cursă lungă”, interpretând pe scenă o serie de personaje cu impact răsunător: Regele Lear, Faust, făcând parte din distribuția mai multor filme. Squid Game a fost al patrulea serial TV în care Oh Yeong-su și-a făcut apariția.

Park Hae-soo și Oh Yeong Su
Park Hae-soo și Oh Yeong Su, interviu. Sursa: The Hollywood Reporter

Anupam Tripathi (Abdul Ali, Jucătorul #199)

De origine pakistaneză, imigrant în Coreea, Abdul Ali și-a pierdut câteva degete în timpul unui accident la fabrica unde lucrează – nu a fost niciodată despăgubit, așa că se oferă să ia parte la jocuri pentru a-și putea întreține soția, copilul, dar și restul familiei sale din Pakistan. Deși Ali s-a confruntat cu numeroase prejudecăți, rasism, el alege să nu-și piardă curajul și speranța, dar chiar reușește să devină unul dintre cei mai de încredere jucători din arenă. Actorul s-a născut în India și este printre puținii actori din Squid Game care nu sunt originari din Coreea. Actorul s-a mutat în Coreea de Sud atunci când a primit o bursă de la Universitatea Națională de Arte. De atunci, el s-a stabilit în această țară. Rolul din Squid Game este prima sa apariție majoră pe marile ecrane, deși a mai apărut și în Space Sweepers și Ode To My Father.

Anupam Tripathi
Anupam Tripathi, în rolul lui Abdul Ali

Heo Sung-tae (Jang Deok-su, Jucătorul #101)

Jang Deok-su este un gangster din Seul care, de asemenea, este dependent de jocurile de noroc și plin, până la gât, de datorii. El încearcă să fugă de șeful său, dar și să facă rost, cât mai rapid, de bani, așa că se decide să participe la jocuri. De-a lungul serialului, el formează și rupe alianțe și crede că în competiție fiecare joacă pentru sine. De asemenea, trișează și nu-i pasă de acest lucru, atât timp cât rămâne în viață. Heo Sung-tae chiar este renumit pentru rolurile sale jucate, în special în interpretarea răufăcătorilor, apărând în seriale precum Beyond Evil, dar și în filme precum The Age of Shadows, Racket Boys și The Fortress.

Heo Sung-tae
Heo Sung-tae, în rolul lui Jang Deok-su. Sursa: HanCinema

Kim Joo-ryoung (Han Mi-nyeo, Jucătorul #212)

Nu se știu prea multe informații despre misterioasa Han Mi-nyeo, în afară de faptul că e mamă singură, săracă, și că vrea să supraviețuiască cu orice preț. Învață rapid să se adapteze pentru a surpaviețui, modul în care funcționează jocul și realizează că, dacă va acorda atenție sporită la ceea ce se întâmplă în jurul ei, cu siguranță va reuși să supraviețuiască cât mai mult. Motto-ul ei de joc pare a fi „ține-ți inamicii cât mai aproape posibil”. Kim Joo-ryoung a mai jucat, spre exemplu, în numeroase seriale coreene – Kingmaker. The Change of Destiny, When My Love Blooms, Sleepless Night și Mr. Sunshine, însă un rol important a fost cel din filmul apreciat în întreaga lume, Memories of Murder, regizat de Bong Joon Ho.

Kim Joo-ryoung
Kim Joo-ryoung, în rolul jucătoarei Han Mi-nyeo

Wi Ha-joon (Hwang Jun-ho)

Hwang Jun-ho este un ofițer de poliție a cărui atenție este stârnită atunci când cineva dezvăluie că a participat la „un joc mortal”. Se decide să investigheze și descoperă că acesta este jocul la care, cu mult timp în urmă, a participat și fratele său dispărut. Reușește să se infiltreze pe insula unde se desfășoară jocurile, și, curând, descoperă un secret înfiorător. După o întâlnire cu Gi-hun, Jun-ho se îmbracă în paznic și descoperă o rețea întreagă de trafic. Wi Ha-joon, de-a lungul timpului, a mai jucat în numeroase seriale, cum ar fi 18 Again, dar și în numeroase filme precum Romance is a Bonus Book, Something in the Rain, Midnight și Gonjiam: Haunted Asylum.

Wi Ha-joon
Wi Ha-joon, în rolul lui Hwang Jun-ho. Sursa: NME

Lee Byung-hun (The Front Man)

The Front Man („Omul din Față”) este cel responsabil de conducerea și dinamica întregului joc mortal. La fel ca toți cei care lucrează la joc, el poartă o mască pentru a-și păstra anonimatul și telespectatorii află cine, de fapt, este el, abia la sfârșitul episodului opt. El are misiunea de a se asigura că totul decurge conform planului, are autoritate asupra angajaților și, în cele din urmă, el este cel care decide cine trăiește și cine moare pe respectiva insulă. Chipul de sub mască este poate unul dintre cele mai cunoscute din distribuția serialului: actorul și cântărețul Lee Byung-hun, care a apărut în filme ce s-au bucurat de încasări enorme, cum ar fi Inside Men, The Good, The bad, the Weird și Master. De asemenea, l-a interpretat pe T-1000 în Terminator V: Genisys și a apărut în The Magnificent Seven, G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009).

Lee Byung-hun
Lee Byung-hun, în rolul lui The Front Man. Sursa: allkpop

Lee Yoo-mi (Ji-yeong, Jucătorul #240)

Ji-yeong este o altă persoană care participă la joc întocmai din cauza lipsei banilor, iar apoi va forma o legătură foarte strânsă, improbabilă, cu Sae-byeok. Bineînțeles, prietenia dintre ele se va dovedi imposibilă, însă asta nu înseamnă că, în această ecuație, sacrificiile nu pot fi posibile. Pe parcursul serialului, aflăm că ea a fost la închisoare pentru că și-a ucis tatăl abuziv. Totuși, mulți telespectatori au considerat că scena de despărțire dintre ea și Sae-byeok a fost una dintre cele mai emoționante din film. Lee Yoo-mi a mai apărut și în filme și seriale precum Doctor John, 365: Repeat the Year, Future Boy, Hostage: Missing Celebrity, Just Dance, Cheo Yong, Mental Coach Jegal, If You Wish Upon Me.

Lee Yoo-mi
Lee Yoo-mi, în rolul jucătoarei Ji-yeong

Gong Yoo (recrutorul participanților la joc)

Agentul de vânzări (căruia nu-i aflăm numele) are misiunea de a aborda tot felul de oameni cu datorii mari, care au nevoie imediată de bani, oferindu-le sume semnificative pentru a lua parte „la un joc simplu”. La fiecare rundă pe care o câștigă, i se permite să își pălmuiască adversarul, iar dacă pierde, îi dă bani celuilalt jucător. După acest joculeț, el le vorbește apoi despre un alt joc intitulat „Jocul Calamarului”, invitându-i să participe pentru a avea posibilitatea de a câștiga sume și mai mari. Gong Yoo a devenit cunoscut la nivel internațional după ce a jucat în rolul protagonistului din filmul cu zombie Train to Busan. De asemenea, a fost distribuit și în rolul principal din The Silent Sea, viitor serial Netflix, care se încadrează în genul mistery-SF, având drept cadru de acțiune o stație de pe Lună.

Gong Yoo
Gong Yoo. Sursa foto: CNN

Când a câștigat Premiul Oscar pentru filmul Parasite (un film absolut genial, pe care, cu toată încrederea, vi-l recomandăm), regizorul Bong Joon Ho i-a îndemnat pe toți să încerce să treacă „peste bariera de un centimetru a subtitrărilor” (aluzie făcută la faptul că puține persoane se uită anumite titluri dacă acestea nu au actori care vorbesc în limba engleză) pentru a se putea bucura de povești noi, uimitoare. Din acest punct de vedere, serialul coreean Squid Game chiar a fost un pas major în creșterea popularității filmelor și serialelor în care se vorbește și altă limbă, nu doar engleză – de fapt, a fost singurul serial despre care, în perioada respectivă, se posta, vorbea pe platformele de socializare. Povestea urmărește un grup de 457 de persoane care, din cauza datoriilor, gata oricând să profite de orice ocazie pentru a face niște bani, decid să accepte invitația de a participa la o competiție mortală. Fiecare rundă, în general, este inspirată dintr-un joc clasic pentru copii, relativ simplu de abordat. Totuși, miza este deosebit de mare: fiecare rundă va avea drept consecință moartea cuiva – dacă nu reușești să o treci, înseamnă că ai murit. Însă dacă reușești să treci de toate cele șase runde, poți pleca acasă mai bogat cu 45,6 miliarde de woni. Cu toate acestea, va exista un singur câștigător. Serialul este deosebit de bun, nefiind doar despre asta – are și intrigi secundare. De asemenea, știm că va apărea și un al doilea sezon, dar încă nu știm când și despre ce este. Poate multe dintre aceste personaje Squid Game se vor reîntoarce în distribuție, dar cu siguranță vor apărea și nume noi.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Un comentariu

  1. Avatar of Alex C

    Un alt film in limba străină grozav pe Netflix. Mi-a plăcut și m-am bucurat de o mulțime de conținut străin pe Netflix. Acesta este unul dintre motivele pentru care Netflix este unul dintre puținele servicii de streaming constant la care ne abonam în gospodăria mea și de ce nu m-am gândit niciodată să anulez. De asemenea, mi-a plăcut foarte mult Midnight Mass. A fost o lună grozavă pentru emisiunile Netflix.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.